TOTEM

TOTEM

‘TOTEM’, is de Belgische tool voor het optimaliseren van de milieuprestaties van materialen in gebouwen.

Met de invoering van het EPB-verhaal, is het energieverbruik van gebouwen gedaald tijdens de gebruiksfase. Maar gebouwen met de beste energieprestaties vereisen meer materialen en kennen meer complexe technische installaties. Materialen hebben een impact op het milieu gedurende hun volledige levenscyclus (van ontginning en transport van grondstoffen tot afvalbeheer).

Om de Belgische bouwsector te ondersteunen bij het objectiveren en verminderen van de milieu-impact van gebouwen, hebben de drie gewesten de tool TOTEM (Tool to optimise the Total Environmental impact of Materials) ontwikkeld. De partners in het project zijn OVAM, Leefmilieu Brussel en de Service Public de Wallonie.

Een reeks milieu-indicatoren brengt deze impact in kaart. De keuze van materialen bij de bouw of renovatie van gebouwen is daarom van groot belang voor de globale ecologische voetafdruk van gebouwen.

STRUKTUUR was aanwezig op de lancering op Batibouw alsook het seminarie. Wij kijken alvast uit naar de evolutie van deze tool. 

https://www.totem-building.be/

Schrijf je in voor onze nieuwsbriefNieuwsbrief
Vraag een vrijblijvende offerte aanOfferteaanvraag