Luchtdichtheidsmeting

Luchtdichtheidsmeting

Advies voor luchtdicht bouwen met blowerdoortest

Ongecontroleerde luchtlekken zorgen voor warmte- en energieverlies. Met een accurate blowerdoortest meet u precies de luchtdichtheid van elk bouwproject. Het resultaat bij een goed afgewerkte woning? Een nog beter E-peil voor uw EPB-berekening.

Een luchtdichtheidsmeting door Struktuur

  • Erkend studiebureau voor blowerdoortests
  • Advies voor luchtdicht bouwen van bij de start
  • Verlaging van het E-peil bij goed afgewerkte woningen

Blowerdoortest met erkenning

Blowertest, blowerdoortest of luchtdichtheidstest: noem het zoals je wil. Met een luchtdichtheidsmeting onderzoeken we de reële luchtdichtheid van uw woning, kantoor of gebouw. Sinds 2015 worden voor EPB-eisen enkel blowertesten aanvaard die door een erkend studiebureau zijn uitgevoerd. Zoals Struktuur.

Impact op E-peil

Een blowertest is een eenvoudige manier om het E-peil van een gebouw, zelfs een eengezinswoning, te verlagen. Vaak is de effectieve luchtdichtheid beter dan voorspeld, wat meteen een impact heeft op uw E- peil en EPB-eisen. Gemiddeld 7 tot 11 E-peil-punten winst.

De blowerdoortest brengt eventuele luchtlekken aan het licht om aan te pakken met extra isolatie of andere ingrepen. De resultaten helpen u om het beoogde E-peil en de bijhorende subsidies of EPB-eisen te behalen. Voor een passiefhuiscertificaat is een luchtdichtheidstest verplicht. Voor nog preciezere resultaten combineren we een luchtdichtheidstest met een infraroodtest.

Luchtdicht bouwen van A tot Z

Als studiebureau zijn we overtuigd van de energie-impact van luchtdicht bouwen. Als ervaren energiedeskundige begeleiden we bouwheren en architecten daarom van bij de start. We ondersteunen bouwheren en architecten bij de keuze van de bouwkundige ingrepen voor een optimale luchtdichtheid.

Een luchtdichtheidstest of advies over luchtdicht bouwen?
We helpen u graag

Zin om samen aan uw verbouwdroom te werken?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.