Van ventilatie-ontwerp tot prestatieverslag

Van ventilatie-ontwerp tot prestatieverslag

Sinds 2016 is naast een EPB-verslaggever ook een ventilatieverslaggever verplicht. Dit geldt voor alle nieuwbouw, maar ook voor ingrijpende verbouwingen. De reden van deze verplichting? Woningen worden steeds luchtdichter gebouwd, waardoor een goede ventilatie belangrijker wordt.

Struktuur als ventilatieverslaggever

  • Flexibele planning
  • Erkende ventilatieverslaggever
  • Professionele service volgens meest recente normen
  • Eén aanspreekpunt voor EPB-verslaggeving en ventilatieverslaggeving

Ventilatieverslaggeving in 3 stappen

Als ventilatieverslaggever staat Struktuur bouwheren en architecten bij van start tot finish. Zo onderzoeken we in het voorontwerp welke ventilatie de ideale oplossing vormt en ontwerpen we de specificaties voor de installateur. Inclusief doorstroomopeningen, regelbare toevoeropeningen en (mechanische) debietmeting voor een correcte controle bij de EPB-aangifte.

  • Voorontwerp van ventilatie (VVO)
  • Specificaties voor installateur (VOS)
  • Prestatieverslag met debietmeting (VPV)

Ventilatievoorontwerp

We ontwerpen de ventilatie volgens voorkeur van de architect en/of bouwheer. Dat doen we in samenspraak. Ventilatiesysteem A, B, C of D: het visuele voorontwerp omvat de locaties van de ventilatie, de ventilatiekanalen, de ventilatietoevoer en -afvoer. Met precieze ontwerpen en ervaren deskundigen wordt een ideaal woonklimaat samengesteld.

Ventilatiespecificaties

Op basis van het goedgekeurde ventilatievoorontwerp (VVO) leveren we de ventilatieontwerp- specificaties (VVS). Dit is de handleiding met alle details voor de installateur van uw ventilatie. Zo kan hij in principe meteen aan de slag en verliest uw bouwproject geen kostbare tijd.

Prestatieverslag

Na oplevering van de ventilatie vergelijken we de vooropgestelde eisen met de reële ventilatie. De resultaten worden omschreven in het prestatieverslag voor ventilatie. Dat verslag is nodig voor uw EPB-aangifte. In het prestatieverslag houden we rekening met alle factoren. Van mechanische debietmeting tot regelbare toe- en afvoeropeningen.

Op zoek naar een ervaren en erkende ventilatieverslaggever?
Contacteer ons

Zin om samen aan uw verbouwdroom te werken?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.