Veiligheid

Veiligheidscoördinatie in de bouw is ons engagement

Als  veiligheidscoördinator ontwerp vertalen we risico’s van uw bouwwerf in een veiligheids- en gezondheidsplan. Als veiligheidscoördinator uitvoering zorgen we tijdens werfbezoeken en werfvergaderingen voor de correcte naleving. Niet met een vermanende vinger, wel een open geest en een positieve instelling.

Struktuur als veiligheidscoördinator

  •  Inventarisatie van de risico’s
  • Opstellen veiligheidsplan
  • Ingrijpen bij veiligheidsinbreuken
  • Op basis van werfbezoeken en werfvergaderingen
  • Veiligheidsverslag op korte termijn
  • Positief en proactief meedenken
  • Doordachte veiligheidsmaatregelen en opvolging
  • Gestructureerd en toegankelijk verslag in digitaal postinterventiedossier (PID)

Waarom een veiligheidscoördinator?

Een veiligheidscoördinator  is verplicht bij elk bouwproject waar minstens 2 aannemers gelijktijdig of achtereenvolgens aan het werk zijn. 
Een veiligheidscoördinator niveau A is verplicht bij bouwprojecten van meer dan 2,5 miljoen euro of 5.000 werkdagen. 
Zowel voor woningbouw, projectbouw, waterbouw, bruggenbouw als wegenbouw. 

Grote of kleine werven: om de veiligheid te garanderen is een goede communicatie essentieel. Dankzij jarenlange ervaring en een menselijke aanpak weten we dat als veiligheidscoördinator maar al te goed. Onze aanpak  is gebaseerd op studie, overleg, afspraken en opvolging. Het is onze manier om te zorgen voor een vlotte samenwerking en een veilige werf.

 Van in de ontwerpfase denken onze veiligheidscoördinatoren proactief mee. Van bouwmethode tot uitvoering: we coördineren de veiligheid tussen aannemer, bouwheer, architect en alle bouwpartners. Zo minimaliseren we het risico op een ongeval. Zowel in ontwerpfase, in de uitvoering als tijdens onderhoudswerken.

Gedetailleerd veiligheidsverslag 
In een uitvoerig postinterventiedossier en gezondheids- en veiligheidsverslag worden alle preventiemaatregelen bijgehouden.

Veiligheid is teamwork
Veiligheid is een positief verhaal en teamwork tussen verschillende partijen. Het allerbelangrijkste is dat iedereen elke dag gezond en wel terug naar huis gaat na de werkdag. Dat maken we duidelijk op een constructieve manier. Daarom begin veiligheidscoördinatie van bij de start van het ontwerp. Daarbij houdt Struktuur rekening met de planning van elke kritieke fase: van ruwbouw tot en met afwerking.

Digitaal postinterventiedossier
Veiligheidsadviezen op basis van feiten en oplossingen. Als veiligheidscoördinator volgen we elke bouwfase op de voet op. U ontvangt een digitaal postinterventiedossier, eenvoudig aan te passen aan nieuwe evoluties.

Benieuwd hoe we als veiligheidscoördinator uw werf veiliger maken?
Contacteer ons of vraag een offerte

Zin om samen aan uw verbouwdroom te werken?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.