Koudebruggen krijgen geen kans

Koudebruggen krijgen geen kans

Een gedetailleerde numerieke berekening van bouwknopen voorspelt het warmteverlies. Net dat warmteverlies heeft een invloed op uw EPB-score. Door een bouwknoop en het warmteverlies tot in detail te berekenen weet u als bouwheer of architect precies wat het resultaat zal zijn van uw inspanningen op energievlak. En dat is precies wat Struktuur doet.

Service voor bouwknopen

  • Gespecialiseerde 3D-software Trisco
  • Numerieke en manuele berekening bouwknoop
  • Betere EPB-score dankzij correcte bouwknopen en doordacht ontwerp

Precieze berekening met 3D-software

We baseren ons voor de berekening van bouwknopen niet op standaardtabellen. Dat is ons te vrijblijvend. We graven liever dieper. Tot in detail. Zo krijgt u niet enkel een inschatting van het te verwachten S-peil, maar een precieze voorspelling. Daarvoor maken we gebruik van Trisco, gespecialiseerde en erkende 3D-software. Of het project al dan niet gebruik maakt van kimblokken heeft geen belang. We zijn thuis in alle materialen en bouwmethodes.

Gedetailleerde bouwknopen winnen aan belang

Ja, een gedetailleerde berekening van bouwknopen en koudebruggen is steeds belangrijker. De normen en regels rond energiezuinig wonen worden strenger en details maken steeds meer het verschil. Dankzij numerieke berekeningen van bouwknopen weet u op elk moment de energie-impact van elke bouwkeuze. En weet u waar nog marge is.

Wat is een bouwknoop?

Een bouwknoop in een bouwproject is een overgang tussen twee isolerende materialen. De term verzamelt alle plaatsen in het gebouw waar extra warmteverlies mogelijk is. Vroeger werd een bouwknoop ook wel een koudebrug genoemd, maar door de isolerende verbindingen steeds correcter en gedetailleerder uit te voeren is er niet langer sprake van een echte koudebrug. Daarom spreekt met vandaag over bouwknopen.

Zowel in VlaanderenBrussel als Wallonië is het verplicht om bij elke bouwaanvraag rekening te houden met bouwknopen.

Bouwknopen berekenen voor uw bouwproject?
Contacteer ons

Zin om samen aan uw verbouwdroom te werken?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.